King-grundarna breddar sina investeringar

King-grundarna breddar sina investeringar

Grundarna till spelföretaget King, som ligger bakom storsäljare som Candy Crush, ska investera i techentreprenörer. Investeringsprocesserna kommer att genomsyras av en syn på helheten, där en viktig del är hur affären kan bidra till en bättre värld. Det här kan läsas på Dagens Industri.

Det är genom bolaget Sweet Capital som grundarna påbörjat sina investeringar. De köptes ut från den amerikanska börsen för runt 50 miljarder kronor under 2015, så det finns knappast någon tvekan om kapitalet.

Investerat i en terapi app

Något som de redan placerat pengar i är terapiappen Shim. Appen ska fungera ungefär som en bra vän som vill få dess användare att reflektera över det som är viktigt livet, samt stärka relationer mellan människor överlag. Bakom Shim står bland annat två tidigare medgrundare av Psykologifabriken. Investeringen i Shim rimmar väl med King-grundarnas tankar om att se till helheten med affären. Syftet med appen påverkar människor och kan givetvis potentiellt påverka världen – något som de har uppgett är en viktig del av investeringarna.

Ska utveckla nya produkter

Förutom investeringarna i Shim och dylika projekt, har bolaget Sweet Capital nu även ställt sig bakom Sweet Studio. Sweet Studio är en ny teknik- och designstudio, baserad i Stockholm. Den som kommer att leda bolaget heter Anders Frostenson, som kommer direkt från den välrenommerade designbyrån Doberman i New York. Anders berättar för Dagens Industri att de kommer att lägga fokus på entreprenörer inom tech och mobilt som verkar inom konsumentområdet. Vidare poängterar han just det som nämndes i inledningen, att de kommer se till helheten. Det här inkluderar hur affären kan bidra till att skapa en bättre värld för ”miljö, samhälle och människor”.

Doberman har samarbetat med kunder som Google, Oscar, IBM och Amazon. I New York, där Frostenson tidigare var vd, räknar de nu med att kunna fortsätta växa under annan ledning. Frostenson etablerade kontoret i staden, som idag har 20 anställda. Om sin tid på Doberman säger han till DI att det har varit hans ”viktigaste resa i karriären”. Han säger att han inte kan tänka sig en bättre skola än den att bygga ett företag från grunden i New york. Detta med det ”smartaste gänget i branschen”.

”Chans att återinvestera”

King-grundaren Sebastian Knutsson påpekar att de alla är gamla grundare. Vidare säger han att de ser på det här som en chans att kunna återinvestera i den nya generationen av entreprenörer. Vidare berättar han att Sweet Studio ska vara en plats där både erfarenhet, kapital och hantverk ska mötas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *