Maria Åkerberg

Maria Åkerberg

När Maria Åkerberg arbetade med förberedelserna för att öppna en egen hudvårdssalong, så blev det klart för henne att de produkter hon ville erbjuda inte fanns på marknaden. Det syntes nästan helt omöjligt att hitta hudvårdsprodukter som inte innehöll mineralolja eller olika syntetiska tillsatser. I det tomrum som fanns började Maria själv att ta fram ett antal miljövänliga produkter.

Sedan 1995 har Maria Åkerberg arbetat på att föra fram budskapet om vanligt innehåll i populära hudvårdsprodukter. Hon vill idag inte bara framhålla sitt eget märke, men också uppmärksamma oss på hur olika tillsatser inte bara påverkar oss, men också vår miljö. När Maria startade verksamheten var det ännu inte tvunget för skönhetsföretag att kunna uppvisa någon innehållsförteckning, men Maria Åkerberg var en stark förkämpe på att konsumenterna hade rätt att få veta vad det var som man använde på sin hud.

Bakom märket Maria Åkerberg står företaget Dermanord. Ett företag som idag drivs genom att erbjuda ekologiska produkter, med naturligt innehåll. Utveckling av produkter sker i samklang med den allra senaste forskningen.

Varför utesluta mineralolja och syntetiska ingredienser?

Det finns mycket kritik mot mineralolja i hudvårdsprodukter. Vilka som framhålls av Maria Åkerberg är okänt, men på bloggar och i tidningsartiklar kan man läsa att mineraloljor riskerar att täppa till hudens porer. Dessutom rubbas hudens egen fuktbalans, vilket på lång sikt gör huden alltmer torr och livlös. Djurförsök har pekat på en koppling mellan mineralolja och olika sjukdomar, men det är inte bekräftat när det gäller människor. Kritiker till mineralolja lyfter gärna fram att oljan framställs av råolja, som också används för att göra bensin, fotogen och asfalt.

Vilka syntetiska ingredienser, förutom mineralolja, som Maria Åkerberg tar avstånd från, torde vara en hel del. Det finns syntetiska tillsatser som, åtminstone i betydligt större doser, anses vara allergena, cancerogena och allmänt otrevliga. Att Maria Åkerbergs produkter dessutom är ekologiska minskar risken att det ska finnas kvar små rester av bekämpningsmedlen i hudvårdsprodukterna.

Var hittar man Maria Åkerbergs produkter?

Det är vanligt att man finner Maria Åkerbergs produkter på spa-anläggningar, hos hudterapeuter eller på skönhetssalonger. Det finns en tanke med detta, som inte handlar om att begränsa försäljningen, utan att produkterna ska säljas där det också finns professionella människor som kan vara med och rekommendera rätt produkter. Risken för felköp och missnöjda kunder blir mindre om kunden blir nöjd och glad med resultatet av sina produkter. De nöjda kunderna är Maria Åkerbergs bästa reklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *