Effektiv växtmedicin

Effektiv växtmedicin

På senare år har CBD-olja blivit en allt mer använd behandling mot ångestsyndrom. Oljan går förvisso att använda för att lindra även mer vardagliga besvär, men den används lika ofta för att få bukt med mer allvarliga tillstånd såsom ångest.

Cannabidiol (CBD) är ett ämne som förekommer i växten marijuana. Ett allt större antal företag har på senare år börjat sälja kosttillskott, salvor och andra produkter innehållande den CBD-olja som utvinns ur växten. Dessa produkter sägs ofta vara naturliga läkemedel mot ångest, värk och andra besvär. Till skillnad från tetrahydrocannabinol (THC), ett annat ämne som förekommer i marijuana, gör cannabidiol inte dig som användare “hög” när du konsumerar ämnet. Via CBD-olja kan du därmed få de positiva effekterna av växten marijuana, utan att även få denna i vissa fall oönskade biverkning på köpet.

CBD-olja mot ångest

Ångestsyndrom är ett vanligt sjukdomstillstånd i Sverige som många invånare i landet lider av. Traditionellt sett behandlar man ångest med psykoterapi, läkemedel eller en kombination av dessa bägge behandlingar. Många väljer dock att undvika läkemedel och psykoterapi för att istället självmedicinera med produkter som CBD-olja. Enligt en amerikansk undersökning från 2018 använder cirka 62 procent av CBD-användarna cannabidiol för att behandla sjukdomstillstånd. De tre vanligaste av dessa är värk, ångest och depression.

Denna webbplats erbjuder möjligheter att köpa CBD olja.

På grund av bristande forskningsunderlag kan inte forskare svara på hur CBD-olja kan avhjälpa besvär såsom ångestsyndrom. Viss forskning indikerar att cannabidiol förutom att verka på det endocannabinoida systemet även reglerar nivåerna av serotonin, en kemisk signalsubstans som har en stor inverkan på kroppens reglering av ångest.

Möjliga biverkningar

CBD-olja kan ge upphov till vissa biverkningar. Dessa är några av de sidoeffekter som kan uppstå vid användning av denna typ av olja:

  • Förändrad aptit
  • Humörsvängningar
  • Diarré
  • Yrsel
  • Muntorrhet
  • Illamående
  • Kräkningar
  • Lågt blodtryck
  • Ökat hjärtrytm

Avslutande tankar om CBD-olja

Om du upplever symtom såsom rastlöshet, koncentrationssvårigheter, irritabilitet, muskelspänningar, trötthetssymtom, sömnproblem eller oroskänslor, kan CBD-olja vara svaret på dina problem. Genom att behandla din ångest på ett naturligt sätt, kan du undvika att ångesten tar kontrollen över ditt liv och leder till ytterligare psykisk eller fysisk ohälsa (såsom matsmältningsbesvär).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *