Klassiskt mode | Kläder och skor

Klassiskt mode | Kläder och skor

Genom alla tider har vi uttryckt oss genom kläderna vi använder. Valet av kläder och skor har därför varit någonting som signalerat tillhörighet såväl som intressen. I Sverige är Hepcat ett av de företag inom kläder som fokuserar på kvalitet och klassisk stil. Är man ute efter traditionella jeans med inspiration från 50-talet och framåt, finns här en hel del att välja bland. Att tala om tidlöst mode kan vara svårt beroende på vad för stil man söker. Det klassiskt tidlösa tenderar i viss utsträckning att handla om ett mindre antal variationer från en basgarderob. Beroende på vad för stil man är ute efter kan man dock ganska enkelt finna plagg som inte blir omoderna!

Jeansmode inom både kläder och skor

Om det finns någonting inom klädmode som aldrig blir gammalt, är det jeans. Ända sedan detta plagg introducerades på marknaden har det funnits ett stort intresse. Vad som tidigare var ett arbetsplagg kom snabbt att bli någonting man använde till vardags. Fördelen med jeans är inte bara att de är snygga och passar till det mesta. De är också hållbara och tål mycket slitage innan de går sönder. Blåjeans är inte längre det enda alternativet som finns tillgängligt. Man har genom åren utvecklat plagget med en rad olika tvättar. Färgade jeans är någonting som finns i de flesta garderober. Antingen klassiskt svarta jeans, eller svarta, röda, gröna samt bruna. Det finns jeans i alla skärningar och färger.

Tittar man på jeans generellt har skärningar och passform varit det som tydligast visat vad för tidsperiod de hämtat inspiration ifrån. Raka och enkla blåjeans kan för många innebära en flirt med 1950 och 1960. Därefter började högre och lägre midja användas. Tightare passform och utsvängda alternativ kom också ut på bred front. Nu för tiden är det vanligast att man tillverkar jeans i bomullsmaterial även om man till en början oftare använde hampatyg. För att man skall kunna använda de mycket smala jeans som nu finns tillgängliga, har man också börjat blanda in elastiska material. Detta är dock inte någonting som går att förknippa med de klassiska jeansen som ofta efterfrågas. Kläder och skor med klassisk inriktning kan ofta kombineras med det mesta. Allt ifrån t-shirt till kavaj fungerar utmärkt till klassiska kläder och skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *