Få ett längre batteriliv i din iPhone

Få ett längre batteriliv i din iPhone

Apple har fått mycket kritik för sina batteritider, och då främst på iPhone. Faktum är att det blåste upp en storm kring att de medvetet strypt prestandan i vissa iPhone-modeller, just för att spara på telefonens batteri. Många trodde dock att det här var ett fall om planerat åldrande, och att batteri-ursäkten bara var just det – en ursäkt. Många tycker dock att det var ett bra val. Att det är bättre att leva med lite sämre prestanda, i utbyte mot ett bättre iPhone batteri. Men visst kunde Apple ha illvilliga motiv – att strypa prestandan för att kunderna ska börja uppgradera till en nyare modell.

För den som vill stärka sitt batteriliv finns det flera saker man kan göra. Efter att den sänka prestandan uppdagades, lade Apple in en förändring i mjukvaran (iOS 12), som informerade användaren om batterihälsan. Här får man också förslag på åtgärder som kan göras för att spara på batteritid. Besök denna sida för iPhone batteri och reservdelar.

Iphone batteri

Snabba förbättringar i iPhone

För att komma dit går du bara in på Inställningar > Batteri. Väl där ser du rubriken ”Insikter och Förslag”. Här under får du alltså förslag på åtgärder att göra. Till exempel kan du få förslag att stänga av autolås och att sänka ljusstyrkan. Här är det bra att kolla först om man vill ha ett bättre batteri i sin iPhone. Något annat man kan göra är att stänga av automatiska uppdateringar och hämtningar i bakgrunden. Förutom att det själv batteri, kan det också stjäla surfdata om du inte är uppkopplad mot wi-fi (även detta går dock att ställa in).

Vidare kan du använda den ”sparsamt”. Se till att program som du inte använder inte körs i bakgrunden. Att stänga av appar, istället bara för att minimera dem, gör du enklast genom att dubbelklicka på hemknappen. Du får då upp de senast öppna programmen, och kan enkelt svepa uppåt för att stänga av dem helt och hållet. Ett tips, som många inte känner till, är att man kan stänga av upp till tre program samtidigt. Ta bara tre fingrar och svep uppåt på programmen du vill stänga av. Om man inte har gjort detta på ett tag, kan det bli en hel del program som behöver rensas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *