Hårträns – Vad är det?

Hårträns – Vad är det?

Hårträns är löshår på träns, äkta eller syntetiskt. Håret är fastsytt på ett snöre, en träns, det ser ut lite som ett draperi eller en gardin av löshår. Håret kan komma i flera olika färger, från naturliga hårfärger till extrema neonfärger, flera olika längder och med olika struktur, rakt, vågigt eller lockar. Det finns flera olika sätt att montera hårträns i håret och vilket man väljer handlar främst om preferens. Sätt du kan montera fast hårträns på är vanligast med clip-ons, men man kan också montera löshåret med microringar och eller med klassisk nål och tråd. Det går också att montera fast löshår med tejp och lim men då är det små slingor, så kallade nail hair, med redan förberett lim eller tejp istället för träns.

Remy (remi)

Remyhår är äkta mänskligt hår. Håret kan vara blekt eller behandlat på ett eller annat sätt för att få rätt nyans eller rätt typ av struktur och du kan styla det som ditt vanliga hår. Håret har också garanterat alla hårfjäll åt samma håll och är därmed att föredra om man ska sätta fast löshåret i ditt naturliga hår med hårträns. Remyhår är det bästa håret du kan få på löshårsmarknaden.

Syntetiskt

Syntetiskt löshår är inte mänskligt hår. Kommer naturligtvis också på träns och kan finns i så gott som alla färger och med olika strukturer. Du kan inte styla syntetiskt hår på samma sätt som remyhår och det är att föredra om du ska ha löshår på clip-ons som du tar i och ur håret.

Clip-Ons

Clip-Ons, ofta i ett helt set, är det enklaste sättet att ha löshår då man på några minuter kan montera fast löshåret med klämmor. Clip-ons innebär att man limmat eller sytt fast bitar av hårträns på små klämmor.

Microringar

Med microringar blir löshåret permanent fastsatt i ens egna hår. Då klipper man av korta bitar av hårträns och fäster löshåret med små ringar runt små slingor av ens egna hår.

Med nål och tråd

Med nål och tråd blir löshåret också permanent fastsatt i håret. Då gör man små inbakade flätor och syr fast hårträns med nål och tråd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *