Stora prisskillnader på next generation

Stora prisskillnader på next generation

Att det är viktigt att jämföra priser på nätet vet nog de flesta. Men hur stora prisskillnader är det egentligen? En prisjämförelsesida påvisar mycket stora prisskillnader på Satisfyer pro 2 next generation. Men det är inte bara pris som skiljer…

Billig Satisfyer pro 2 next generation….

I början av april gick det att köpa Satisfyer pro 2 next generation för 218 kr som billigast. Samtidigt var det inte stor skillnad på priset hos de tre billigaste återförsäljarna.

  • 218 kr
  • 219 kr
  • 229 kr (nedsatt från 599 kr)

Eller dyr….

Nästa segment av priser var på följande nivåer:

  • 329 kr
  • 399 kr
  • 449 kr (nedsatt från 899 kr)

Dyrast på listan:

  • 799 kr

Rea – eller inte?

Det fanns alltså butiker som sålde Satisfyer pro 2 next generation för närmare 4 gånger så högt pris som sina konkurrenter! Det fanns även de som hade ett ordinariepris på 4,5 gånger högre än billigaste marknadspriset för att sedan ha rea till bara dubbelt så dyrt.

Är det vissa butiker som lyckats pressa sina inköpspriset extra mycket?
Är det vissa butiker som tar ut extremt höga marginaler?
Är det vissa butiker som har fejkade REA-priser?

Det är svårt att veta varför prisskillnaden är så stor på Satisfyer pro 2 next generation. Men tydligt är att det är värt att jämföra.

Jämför även andra kostnader

Det är lätt att enbart titta på priset på produkten och välja den billigaste butiken. En Satisfyer pro 2 next generation läggs i kundkorgen, och lite småtillbehör, och beställningen skickas i väg. Plötsligt är priset högre än om den hade köpts hos en konkurrent. Varför?

Många E-butiker har fraktkostnader – men inte alla. Här kan det självklart bli en stor skillnad i totalpriset. Är det en fast fraktkostnad på 129 kr blir det självklart snabbt mycket dyrare. För det andra är det stora prisskillnader på andra vuxenleksaker. Det är otroligt lätt att köpa andra produkter ”på samma gång”. Detta på samma sätt som att ICA kan ha så kallade ”lockpriser” på köttfärs eller läsk. De kunder som åker dit kommer sedan att köpa en rad andra produkter. Den som verkligen vill ställa prisnivåerna mot varandra kan sätta ihop en varukorg med alla produkter och sedan se totalpris efter frakt – detta hos flera E-butiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *