Utseendet på ett idrottspris

Utseendet på ett idrottspris

Formen på en pokal

När man ser en pokal så får man direkt känslan av tävling och seger. Beroende på dess storlek så får man intrycket av hur stor tävlingen var där den delades ut. Formen på en pokal är därför av stor vikt för att föra fram vinnarbudskapet genom en snygg design och formgivning. Det finns idag ett brett urval av olika modeller av pokaler vilket skapar en god valmöjlighet när man skall köpa in pokaler för vidare prisutdelning.

En pokal är för det mesta bredare upptill och smalnar av ju längre ner mot botten man kommer. Ofta har pokaler snygga handtag på båda sidor av pjäsen som är lite snirkliga och rundade. Det kan skilja en hel del om pokalen har ett lock eller om den är öppen. Har den ett lock brukar det vara någon form av figur utmejslad ovanpå locket som en ministaty, eller ett emblem med text på. Nederst på pokalen kan det vara en vacker fot, eller en liten piedestal där det brukar finnas en liten skylt som är graverad med information kring pokalens historia. För fler idéer och tips kring pokalers klicka på bilden.

Det finns även mer specifikt formade pokaler som är knutna till olika sporter, såsom den klassiska fotbollsskon som representerar fotbollstävlingar, ett hästhuvud inom olika former av ridsport, en golfare som svingar sin klubba för golftävlingar och så vidare. Det går alltså att rikta in sig på en mer symbolisk pokal om man så önskar. Det finns egentligen ingen gräns eller strikt regelverk för hur en pokal kan se ut. Pokaler finns i ett flertal varierande storlekar från de små som man enkelt han hålla i sin hand till de enorma som man nästan behöver vara flera för att hålla i.

Beroende på hur seriöst tävlingssammanhanget är så kan man välja en pokal som är formad därefter. En mer formell och stilren pokal till det mer allvarliga sammanhanget, eller något mer komiskt och roligt till en tävling på skoj på arbetet eller vännerna. Formen på en pokal säger mycket om såväl nöjet kring insatsen som storleken på tidigare evenemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *